A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

РЕКОНСТРУКЦІЯ ВОДОПРОВІДНИХ СИСТЕМ В ГРОМАДІ

У нашій громаді триває масштабна робота з реконструкції водопровідних систем в селах громади. Наразі успішно проведені роботи в с.Шабо по встановленню нового водопроводу по вул.Центральній (від будинку №71 до № 81), закільцювання з центральною частиною, завдяки чому, навіть при проведенні аварійних робіт на зазначених ділянках, мешканці будуть безперебійно отримувати послуги з водопостачання, що є важливим забезпеченням їхніх потреб. Протягом 2022-2023 років були проведені роботи по заміні близько 10 км. водопроводу на території громади. Ми не зупиняємося на досягнутому, на 2024 рік заплановано заміну водогону по вул. Паркова та вул.Шанцера с.Шабо, частини водогону в с.Польове, с.Адамівка, с.Авидівка, с.Абрикосове. Ці заходи спрямовані на підвищення ефективності та надійності водопостачання для всіх мешканців нашої громади.     

10:53 19.03.2024

Ти як? «Довідник безбар'єрності» – гід з толерантної взаємодії

Цей посібник створено на основі розділу «Довідника безбар'єрності» – «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія».   Розділ створено Координаційним центром з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України за підтримки компанії Visa – учасниці спільноти «Бізнес без бар'єрів», у співпраці з експертами, неурядовими організаціями: Центром психічного здоров'я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України, благодійним фондом Mindy, Програмою реінтеграції ветеранів IREX, Українським ветеранським фондом, Veteran Hub, громадськими організаціями «Простір можливостей» та «Громадський рух «Жіноча Сила України». Упорядниця – Ірина Лоюк.   «Довідник безбар'єрності» – гід з толерантної взаємодії, створений за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Імплементаційний партнер проєкту – громадська організація «Безбар'єрність». Завантажити довідник

09:42 19.03.2024

Ботулізм: про що треба пам’ятати

Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти. 

12:18 15.03.2024

Як вберегти бджіл від отруєння пестицидами?

Незабаром розпочнеться цвітіння плодових дерев, виноградників, ягідників та озимого ріпаку. Бджоли-трудівниці полетять збирати солодкий нектар, а аграрії для підвищення врожайності та захисту сільськогосподарських культур від шкідників та хвороб почнуть масово застосовувати пестициди та агрохімікати. Щороку в Україні від отруєння пестицидами (хімічний токсикоз) гине безліч бджолосімей, що є великою проблемою як для пасічників, так і для землекористувачів, адже бджола – комаха, яка запилює ентомофільні культури, впливаючи таким чином на майбутній врожай.

17:06 12.03.2024

Пряма телефонна лінія з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

17:02 12.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора