Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Оголошення

Зміни до системи добровільної сплати ЄСВ

        У листопаді цього року Верховною Радою  ухвалено Закон України № 2734-ІХ  “Про внесення  змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванні”.

08:54 21.12.2022

ЗВІТ ПРО УЗАГАЛЬНЕННЯ ПРОПОЗИЦІЙ (ЗАУВАЖЕНЬ), ЩО НАДІЙШЛИ ПІД ЧАС ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ З РОЗГЛЯДУ ПИТАННЯ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ ТА ПРОВУЛКІВ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ШАБІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Шабівською сільською радою було отримано листа від Одеської обласної військової адміністрації від 28.04.2022 року № 4184/2/01-38/3184/2-22 щодо необхідності врахування рекомендацій Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної у діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, в яких зазначено, що збройна агресія Російської Федерації проти України зумовила необхідність якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого та тривалого лінгвоциду Росією української мови (зросійщення), одним з проявів якого є  закорінення у назвах географічних об’єктів та об’єктів топоніміки  населених пунктів російськомовних слів. Використання російськомовних слів або їх коренів у словотворенні замість українськомовних слів є порушенням стандартів української мови, зокрема українського правопису. У зв’язку з цим постало питання щодо перейменування вулиць, пов’язаних з країною-агресором.

13:55 20.12.2022

З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ ПРИПИНЯЄТЬСЯ АВТОМАТИЧНЕ НАРАХУВАННЯ ДЕРЖАВНИХ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ

‼️ З 1 січня 2023 року припиняється автоматичне (на період введення воєнного стану) нарахування державних соціальних допомог, в т.ч. допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям

11:44 20.12.2022

Брошура "Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям".

Міністерство соціальної політики України інформує, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям». Брошура містить інформацію про порядок дій для оформлення інвалідності дитині, види допомог та підтримки, на які має право дитина з інвалідністю, та порядок їх отримання, інклюзивну освіту. А також рекомендації щодо батьківської підтримки дитини, облаштування домашнього та освітнього простору тощо.

13:24 16.12.2022

Шановні мешканці громади та району!

Прийом документів з питань державної реєстрації нерухомого майна та фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб буде припинено 23 грудня 2022 року у зв`язку із розподіленням робочого часу за заверненнями громадян та дотримання строків виконання заяв згідно Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" та постійними перебоями з енергопостачання та інтернет з`єднання.

16:12 15.12.2022

Планове відключення електропостачання

З метою підвищення надійності електропостачання та попередження аварій в електричних мережах, АТ "ДТЕК Одеські Електромережі" буде проводити профілактичні роботи у межах Шабівська сільська територіальна громада.   У зв’язку з виконанням цих робіт буде відключення електроенергії у таких населених пунктах:  

16:17 08.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь