A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Кар’єрні радники – нові підходи в роботі служби зайнятості

Дата: 15.07.2019 15:23
Кількість переглядів: 492

        З  01 січня 2019 року у Білгород-Дністровському  міськрайонному центрі  зайнятості   запроваджено Інститут кар’єрного радника. Відповідно до нововведень функції фахівців, які обслуговують шукачів роботи, розділилися на реєстраторів та кар’єрних радників.  Що це дало? 

        Тепер шукачі роботи  тільки переступив поріг центру зайнятості,  одразу отримують фахову консультацію від реєстратора не тільки  з питань реєстрації в центрі зайнятості а й повноцінну допомогу в пошуку роботи . Згідно бажання та здібностей клієнта реєстратор підбере вакансію. Особа тут же  отримує  направлення на співбесіду з роботодавцем щодо працевлаштування.. Це  скорочує термін пошуку роботи та прискорює працевлаштування особи.

        Як що на момент звернення до  реєстратора для шукача була відсутня підходяща робота, клієнта направляють до кар’єрного радника. У вз’язку з тим, що реєстратор взяв на себе частину функцій,  робота  кар’єрного радника в певній  мірі  розвантажилась. Завдяки цьому кар’єрний  радник отримав змогу більше часу приділити індивідуальній роботі з клієнтом, враховуючи його  здібності,  наміри та потреби  роботодавців.  В ході особистої співбесіді з шукачем роботи кар’єрний радник виясняє його здібності та потреби, та  спільно розробляють  План працевлаштування.  У Плані зазначаються комплекс заходів та послуг, які  повинні вжити кар’єрний радник та особисто зареєстрований безробітний, для працевлаштування або здійснення іншого виду зайнятості. План підлягає корегуванню у разі зміни обставин, які впливають на можливості інтеграції зареєстрованого безробітного на ринку праці. В разі згоди безробітної особи кар’єрний радник здійснює соціальний супровід при працевлаштуванні особи.

        Спільне складання Плану працевлаштування підвищує відповідальність безробітного за свої дії з пошуку роботи, підвищує його активність, виявляє проблемні питання та шляхи їх вирішення.       Після впровадження  Інституту кар’єрних радників зросла  якість обслуговування клієнтів служби зайнятості та збільшився обсяг працевлаштування, як безробітних так і шукачів роботи. За перше півріччя 2019 року на 4 % зросла кількість  працевлаштованих до отримання статусу безробітного порівняно з першим півріччя 2018 року. На 12 % порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла кількість безробітних, які працевлаштувалися самостійно, що свідчить про зростання активності безробітного в процесі пошуку роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь