A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Щодо запобігання та протидії домашньому насильству в Шабівській об’єднаній територіальній громаді

Дата: 05.07.2019 12:10
Кількість переглядів: 498

В результаті об’єднання територіальної громади відповідні правоохоронні органи в кінці травня поточного року почали інформувати Шабівську сільську раду про виявлені факти домашнього насилля в сім’ї.

Лише за  червень місяць поточного року до Управління соціального захисту та охорони здоров’я Шабівської сільської ради надійшло від Білгород-Дністровського відділу поліції та Білгород-Дністровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 19 повідомлень (с. Шабо – 6 осіб, с. Біленьке – 3 особи, с. Бритівка – 8 осіб, с. Привітне – 1 особа,   с. Софіївка – 1 особа) про факти вказаних правопорушень  щодо здійснення домашнього насильства в сім’ї.

  Білгород-Дністровським відділом поліції до адміністративної  відповідальності притягнуто всі 19 кривдників, які скоїли насильство в сім’ї, згідно  ч. 1 ст.173-2 КУпАП.  

З метою визначення заходів виконавчих органів сільської ради, дільничних працівників поліції, депутатського корпусу щодо запобігання та протидії домашньому насильству на території громади, Управлінням з питань соціального захисту та охорони здоров’я Шабівської сільська рада ініційовано утворення та проведення першого засідання Координаційної раду з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

На проведеному 03.07.2019 року засіданні Координаційній ради під головуванням заступника сільського голови Юрія Орлова були присутні спеціалісти управління соціального захисту та охорони здоров’я, керівники управління фінансів, управління освіти, культури, молоді та спорту, т.в.о. староста сіла Софіївка, т.в.о. староста сіла Бритівка, Вигін, Польове, Черкеси  Шабівської сільської ради, дільничний офіцер поліції Білгород-Дністровського відділу поліції, представник Шабівської амбулаторії, депутати  сіл Шабо, Салгани.

        Координаційна рада вирішила:

  • розробити дорожню карту для осіб, які постраждали від домашнього насильства;
  • розробити рекламні листівки(буклети) «Стоп насильству!», які   розповсюдити по громаді та розмістити на сайті Шабівської сільської ради;
  • розмістити на сайті Шабівської ради законодавчі акти, які застосовуються до кривдників;
  • розмістити інформацію про відповідальних осіб, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі Шабівської сільської ради.

На теперішній час Управлінням соціального захисту та охорони здоров’я в межах своїх компетенцій проводиться робота з особами кривдників  (це чоловіки, батьки або сини), які скоїли насильство в сім’ї над дружинами або ще гірше - над своїми матерями.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь