A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Перерахунок пенсії з 1 липня 2019 року у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність

Дата: 03.07.2019 11:48
Кількість переглядів: 466

Фото без описуЗ 1 липня 2019 року передбачено підвищення показників прожиткового мінімуму у відповідності до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».  У зв`язку з цим переглядається розмір пенсій, який залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 липня цей показник становить 1564 гривень.

Водночас з 1 липня переглядається максимальний розмір пенсії: він підвищується з 14970 грн. до 15640 гривень. (1564*10, оскільки максимальний розмір пенсії визначений законодавством в розмірі 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність).

З 1 липня перераховуються також пенсії особам, яким присвоєно звання «Почесний донор СРСР» або «Почесний донор України», оскільки надбавка таким громадянам обчислюється в розмірі 10 відсотків прожиткового мінімуму від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Розмір надбавки підвищиться із 185,3 до 193,6 гривень.

Окрім мінімальних пенсій перераховано надбавки за понаднормовий стаж та інші надбавки, підвищення і доплати, що встановлюють до пенсій, розмір яких розраховують на підставі прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Перерахунок пенсій проводився автоматично без додаткових звернень пенсіонерів. Чисельність осіб, яким проведено перерахунок становить 24641, чисельність осіб у яких збільшився розмір пенсії 15402, середній розмір підвищення – 9,74 грн, максимальна сума підвищення з 01.07.2019 року становить 67 грн. (1564-1497).

Виплата перерахованих пенсій буде забезпечена в липні цього року відповідно до графіків виплати пенсій.

Для працюючих  пенсіонерів, перерахунок пенсій у зв’язку з зростанням прожиткового мінімуму з 01.07.2019   не проводиться.

 

Начальник Білгород-Дністровського

відділу обслуговування громадян Ядвіга Г.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь