A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шабівська сільська рада
об'єднана територіальна громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Про нові тарифи на водопостачання та водовідведення з 1 липня

Дата: 20.06.2019 16:20
Кількість переглядів: 560

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???°?????? ????????В березні місяці ВУЖКГ оприлюднило інформацію про намір здійснити зміну тарифів на послуги  по водопостачанню та водовідведенню в населених пунктах Шабівської об’єднаної територіальної громади з метою приведення їх рівня відшкодування споживачами економічно-обґрунтованої вартості послуг та визначити їх у наступних розмірах

 централізоване водопостачання:

  • для населення та бюджетних установ – 17,00 грн./м³
  • для інших підприємств та установ – 19,20 грн./м³

централізоване водовідведення:

  • для населення та бюджетних установ – 16,80 грн./м³
  • для інших підприємств та установ – 18,00 грн./м³

Вказані пропозиції було розглянуто 26.04.2019 року на засіданні виконкому, але сільським головою В. Древалем і більшістю членів виконкому не підтримано.  За ініціативи сільського голови питання щодо визначення для населення громади нових тарифів було обговорено 30.05.2019 року з депутатами Шабівської сільської ради, оскільки позиція керівництва громади – підвищення тарифів до рівня їх фактичної вартості  має бути поступовим. Це обумовлено як рівнем доходів населення громади, так і необхідністю вжиттю з боку керівництва ВУЖКГ додаткових заходів по якості послуг, контролю за своєчасністю їх оплати споживачами, виявленню несанкціонованого користування водою.

Саме за таких умов на засіданні виконавчого комітету Шабівської сільської ради, яке  проведено 14 червня 2019 року, повторно розглянуто пропозиції Виробничого управління житлово-комунального господарства щодо затвердження нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Виконавчим комітетом сільської ради  взято до відома, що собівартість на послуги централізованого водопостачання, запропоновані  ВУЖКГ, відповідно до калькуляції, складає у розмірі 17,00 грн. для населення та бюджетних підприємств, та 19,20 грн. – для інших підприємств, які розташовані на території Шабівської об’єднаної територіальної громади.

Для населення з 01.07.2019 року затверджено тариф на послуги з централізованого водопостачання у розмірі 15 грн. за 1м 3,, для бюджетних організацій -17 грн. за 1м 3 та для інших підприємств та установ, суб’єктів господарювання 19,20 грн. за 1м 3.

Передбачається, що за рахунок місцевого бюджету буде компенсуватись різниця між тим, що сплачує населення за послуги централізованого водопостачання та економічно  обґрунтованої їх вартості послуги (2 грн. за1м 3).

 Управління фінансів має передбачити кошти в місцевому бюджеті Шабівської сільської ради на компенсацію різниці в тарифі по ВУЖКГ та винести дане питання на розгляд сесії Шабівської сільської ради за підсумками виконання бюджету за перше півріччя 2019 року.

 Що стосується тарифів на послуги централізованого водовідведення, які надаються Виробничим управлінням житлово-комунального господарства, то з 01.07.2019 року для населення та бюджетних установ тариф   16,80 грн. за 1м 3, для інших підприємств та установ, суб’єктів господарювання  18,00 грн.  за 1м 3.

Рішення виконавчого комітету Шабівської сільської ради від 14.06.2019 року № 183/2019 «Про встановлення нових тарифів на водопостачання та водовідведення по ВУЖКГ» оприлюднено в газеті «Слово Приднестровья»  від 20.06.2019 № 24, а також з офіційним його текстом можливо ознайомитись за наступним посиланням ---- Рішення виконкому про тарифи на водопостачання та водовідведення.



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь